Contoh karangan bahasa arab

Manakala nama nenek saya ialah Dayang bin Muda. Ibu saya seorang yang tegas dan penyayang. Mengingati hari jadi ibu bapa,adik-adik,datuk nenek atau saudara terdekat kita amat penting untuk mengiratkan tali silaturahim antara ahli keluarga Cara kita mengingati hari jadi,hari ibu atau bapa boleh kita lahirkan dengan memberi hadiah atau menulis kad ucapan.

Bagi saya ibu adalah ibu,guru dan kawan tempat kami bergantung dan mencurah kasih sayang. Dalam keluarga ibu,ibu adalah tokoh guru yang berkelibar dan sering dijadikan panduan.

Ibu saya amat menitikberatkan pelajaran kepada kami sekeluarga.

Contoh-Contoh Karangan (Insyak) Bahasa Arab PT3 / SPM

Ayah saya seorang yang penyayang. Juga menjaga pengambilan makanan dan minuman sepertimana firman Allah: Contoh kata-kata penghargaan terhadap anggota keluarga ialah: Selepas itu ditawarkan ke Maktab Perguruan Perempuan Melaka. Saya juga mempunyai seorang adik lelaki dan dua orang adik perempuan.

Saya merupakan anak sulung dalam keluarga. Neneklah yang mengajar kami mengaji al Quran. Mereka sering mengambil berat pada kami sekeluarga.

Contoh Karangan Bahasa Arab PT3 Pentaksiran Tingkatan 3

Para pemuda juga hendaklah membudayakan pemikiran mereka dengan menuntut pelbagai ilmu dengan bersungguh-sungguh di antara ilmu dunia seperti matematik, sejarah dan lain-lain. Saya amat bangga kepada keluarga saya kerana mereka sentiasa memberi galakan kepada saya supaya berjaya dalam pelajaran.

Nama datuk sebelah ibu saya ialah Ismail bin Omar. Mereka banyak berjasa dan sanggup berkorban untuk kita. Ayah saya berasal dari Terengganu,manakala ibu saya dilahirkan di Kelantan.

Ayah saya bekerja sebagai peniaga.

Adik saya seorang yang peramah dan amat rajin. Datuk saya berumur 67 tahun. Nama ibu saya ialah Rohana binti Ismail. Adik saya belajar dalam tahun empat. Adik saya sangat cantik dan pintar. Saya juga mempunyai datuk dan nenek yang penyayang.

Kita sepatutnya menghargai jasa dan pengorbanan mereka. Mereka juga hendaklah sentiasa menyukai kebaikan dan membenci kejahatan dalam kehidupan seharian mereka. Kami tinggal berhampiran dengan rumah nenek.

Saya dilahirkan dihospital Besar Kuala Terangganu,Terengganu. Ibu saya bekerja sebagai seorang guru.Contoh Karangan Bahasa Arab PT3 Pentaksiran Tingkatan 3 Jikalau ada daripada anda di sini baik pelajar Tingkatan satu, Tingkatan dua, mahupun Tingkatan 3 yang mahu dan berminat semak contoh karangan Bahasa Arab terbaik, Mypt3 dengan berbesar hati ingin membantu anda.

Contoh Karangan Bahasa Arab dan Terjemahannya 2 (Tanggungjawab Pemuda) دور الشباب في عصر العولمة من المعروف أن الشباب فئة مهمة في هذا العصر و قوام أساسي للدولة والبلاد. May 05,  · Muat turun contoh karangan pelbagai guna - تحميل نماذج المقالات للإنشاء على شتى الأغراض Muat turun contoh karangan Bahasa Arab untuk tingkatan 4 & 5 pelbagai guna (satu karangan sesuai dengan beberapa tajuk) di sini.

contoh karangan PMR 1 memang nampak pelik bile translate,sebab tak billsimas.coman bahasa arab tak boleh main translate camtu billsimas.com ade cara 24 Februari PG pelajar bahasa arab berkata betul tuhh. bahasa arab special. dan senang dari english dan bahasa melayu.

Karangan (Insyak) Bahasa Arab SPM (Tingkatan 4 dan 5) –

6 Contoh Cerita Pendek Bahasa Arab dan Artinya Sahabat Kamus Mufradat yang semoga selalu dalam lindungan Allah - ta'ala. Kisah atau cerita dalam bahasa Arab disebut.

Contoh Karangan Insyak SPM STAM by shahbye in Types > School Work > Study Guides, Notes, & Quizzes and insyak. Contoh Karangan Insyak SPM STAM. Explore.

6 Contoh Cerita Pendek Bahasa Arab dan Artinya

Karangan Bahasa Arab PMR pdf. uploaded by. Sha Iman. Soalan Percubaan Bahasa Arab Kedah uploaded by. zafikmieza. Seerti & Berlawanan/5(45).

Download
Contoh karangan bahasa arab
Rated 5/5 based on 9 review